"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

martes, 15 de junio de 2010

Tema 8: Creació de materials didàctics

JAVACLIC

El javaclic és un programa gratuït, senzill, útil i operatiu que consisteix en realitzar activitats multimèdia. Per a instal·lar-lo cal accedir a la següent pàgina web: http://clic.xtec.cat/ca/jclic/download.htm És molt fàcil de descarregar-lo, i només cal instal·lar-se el Jclic, Jclic author i les activitats d'exemple.

El jclic author és el que ens permet dissenyar les activitats. On posa projecte no és necessari omplir-ho ja que només serveix per donar informació.

La mediateca que és la següent finestreta vindria a ser com el calaix de sastre. Tot el que jo utilitzo en el meu projecte ha d'estar aquí sinó no funciona. Per tant, totes les fotografies, vídeos, imatges, sons que vull utilitzar per fer el javaclic han d'estar aquí. A les activitats estaran totes les activitats que jo generi. Podem escollir les activitats que vulguem (trenclacosques, associacions, etc.)

Finalment només ens queda per descobrir que són les seqüències. És on ordenaré les meves produccions. Podem fer paquets d'activitats, agrupar-les, pujar-les, baixar-les entre d'altres coses.

A les activitats d'exemple et dóna diverses imatges, sons, etc. que si les vols utilitzar només cal que les afegeixes a la mediateca. Com bé diu el nom són d'exemple però tot i així igualment les podem fer servir.

Això seria l'explicació del javaclic. Penso que també és una molt bona eina on hi ha diversitat d'activitats tant poden ser per a nens petits com per a nens de primària. És un programa dinàmic, divertit i entretingut. Com la resta de programes que hem estudiat penso que aquest també ens ajuda a donar un contingut determinat fent que aquests siguin capaços d'utilitzar les TIC i les TAC.

QUADERNS VIRTUALS

És un entorn on s'aprèn virtualment, fruit del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat d'innovar a través d'internet els exercicis tradicionals. Aquest projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que donen facilitats a qualsevol professor independenment de l'àrea i el nivell que exerceixi, la creació de recursos didàctics multimèdia per poder avaluar el progrés i el rendiment que fa cada alumne.

Aquest projecte consta de diferents aplicacions (editor, visulitzador, etc.) desenvolupats al Java que necessiten d'internet i que funcionen sobre diversos sistemes operatius, el windows entre molts d'altres.

HOT POTATOES


És un conjunt de sis eines d'autor que permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines Web de sis tipus bàsics.

Les eines que conté el programa són les següents:

JCLOZE: Genera un text amb espais buits on hem d'introduir les paraules que falten.

JQUIZ: Genera una sèrie de preguntes i s'introdueix la resposat en un quadre de text.

JCROSS: Genera crucigrames amb espais per a introduir les respostes.

JMIX: Genera exercicis d'ordenar coses.

JMATCH: Genera exercicis d'associació.

The Master: Permet compilar, de manera automàtica, els exercicis de Hot Potatoes en unitats didàctiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario