"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

martes, 1 de junio de 2010

Tema 4: Blocs i educació


El blog és una eina gratuïta, que està a l'abast de qualsevol persona i a més és fàcil de crear. No vaig tenir cap mena de problema en fer-me'n un. L'adreça per a crear el teu propi blog és la següent: https://www.blogger.com.He tingut l'oportunitat de poder crear-me aquest blog, que serveix per penjar informació tan personal com de temàtica didàctica. A més a més també pots penjar fotografies, textos d'opinió i inclús es poden deixar comentaris.

El blog ja el coneixia de l'any passat perquè tenia un professor que ens penjava les solucions de les activitats allí. Per tant, tenia una noció bàsica del que era i de com funcionava. Pel que vaig poder veure és una eina que fan servir molts professors per comunicar-se, intercanviar-se documents, i això fa que t'enriqueixes. M'agrada la seva utilitat però per a persones més majors no per a nens d'infantil.

El que sí estaria bé és que cada tutor d'infantil tingués un blocg per a mantenir contacte amb els pares dels seus alumnes. Així, cada tutor podria comentar el que s'ha treballat a classe durant la setmana i també seria una altra manera de comunicar-se amb les famílies dels nens/es. És podria veure que en pensa cada pare o mare sobre el que estem tractant a l'escola i també fer aportacions sobre temes que creuen que als seus fills els interessen per veure si d'alguna manera es podrien treballar a les aules. També, en compte de donar una fulla informativa es podria donar a conèixer per mitjà d'aquesta xarxa social tot el que passa a l'escola, els dies que hi ha reunió amb els pares, etc.

No obstant, penso que començar a fer-ne ús a l'educació primària seria fantàstic per a què ells mateixos pengéssin les seves pròpies valoracions i resums sobre temes que estan tractant a l'aula. A més a més, és un programa cooperatiu ja que entre ells poden entrar a tots els blogs i deixar els seus comentaris i opinions. Finalment, podríem veure l'evolució que ha fet cada alumne a l'hora de redactar, donar argumnets i defensar el seu propi pensament.




No hay comentarios:

Publicar un comentario