"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

lunes, 14 de junio de 2010

Tema 7: Nous llenguatges de comunicació

MARCADORS SOCIALS

Els marcadors socials són un espai senzill i popular d'arxivar, organitzar i compartir les nostres adreces d'internet preferides.

Ens permet accedir des de qualsevol ordinador, enviar enllaços a amics, companys, etc. i compartir-los. A més a més, podem descobrir-ne de nous. Alguns dels marcadors socials són els següents: del.icio.us, furl, reddit, webgenio, sabros.us, blinklist, entre d'altres.

Quant a l'educació són una font de recursos educatius perquè ens facilita la recerca de recursos per a complementar les classes. També, és un recurs més a l'aula ja que permet utilitzar els marcadors amb els alumnes perquè comparteixin enllaços i s'enriqueixin mútuament. Finalment, són recerca i investigació, permet crear etiquetes i xarxes entre membres d'un grup de recerca o subscriure's a altres xarxes d'interessos similars.

El del.icio,us només cal baixar-nos el programa i instal·lar-lo al nostre ordinador. L'adreça per accedir-hi és la següent: http://delicious.com/

Windows Movier Maker

Aquesta eina ens permet ajuntar seqüències de vídeos, afegir títols i crèdits, tallar, etc. i també guardar-ho en un dvd.





Screentoaster


Aquesta eina ens serveix per a afegir-hi lletra als vídeos. Com podem escriure-la? Doncs, allí on volem que estigui la lletra posem pausa i escrivim el que volem dir per mitjà del teclat de l'ordinador. No fa falta tenir-lo instal·lat al vostre escriptori. El fet de què hi hagi subtítols ajuda als infants de 3 a 5 anys a què es fixen com s'escriu i es pronuncia cada paraula. També, la finalitat d'aquest és crear vídeos tutorials que siguin visuals i ràpids per a ajudar a l'alumnat.

Twiter

És un espai web en el que una persona qualsevol entra, deixa el seu missatge i al moment una altra persona li respon. És poden enviar fotografies, arxius... Per tant, ho podríem fer servir per donar informació als pares dels notres alumnes sobre activitats que fem a les aules, o per aq què aquests ens facin comentaris sobre alguns continguts d'interès, etc. Aquest és l'exemple més clar de microblogging.

Podcast

Aquesta eina la varem donar de passada. Bé, els podcasts són arxius multimèdia que ens els podem descarregar en format mp3, mp4, etc. al nostre ordinador. La seva utilitat pot ser molt eficient a l'hora d'ensenyar als petits cançons amb anglès, o algunes endevinalles, dites i moltes altres coses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario