"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

lunes, 14 de junio de 2010

Tema 6: La telemàtica i la pràctica educativa a les aules

VIDEOCONFERÈNCIA

La videoconferència és una eina sincrònica, m'explico, mateix temps en diferent espai. Per tant, jo puc veure i escoltar a una persona que està a un altre país perfectament. Us posaré un exemple: Imagine'm que jo sóc la professora i avui no he pogut assistir a classe degut a què m'he trencat la cama i no puc agafar el cotxe. Com jo tinc un portàtil amb connexió a internet i una càmara web i a l'aula hi ha una pissarra digital amb un projector de videoconferència (que també du càmara) igualment puc fer la classe.

Així que, per a poder fer-ne ús d'aquesta és necessari disposar de connexió a internet, tenir un ordinador, un projector i una pantalla el suficientment gran per a què la resta de persones puguin veure i escoltar a la persona que ens està fent la xerrada, reunió o qualsevol altra explicació.

Per mitjà d'aquesta igualment ens podem intercanviar dades, vídeos, imatges ja que és com si estiguéssim a la mateixa sala. Se sent perfecte i quan la persona es mou no es talla la imatge.

La videoconferència pot ser punt a punt, és a dir, una o vàries persones que es comuniquen amb altres persones des de dos llocs diferents (només hi ha dos punts en comú). Per exemple una persona catalana que es comunica amb una italiana. O multipunt, persones que estan en més de dos llocs diferents i que tots es puguin reunir. Per exemple s'ha de fer una reunió urgent i tenim a cada empresari a un país, el que fem és fer una videoconferència en aquests per tal d'informar-los sobre el succès. En aquesta última, l'únic inconenient que hi ha és que no es poden veure les cares de tots al moment sinó que només es pot veure una persona.

Aquesta eina és bastant útil i interessant ja que donat algun imprevist de no poder assistir un dia a la classe pel motiu que sigui pots impartir docència des de casa teva. D'aquesta manera els estudiants no hauran de recuperar aquella hora que es donaria per perduda si no tinguéssim aquest recurs.

Adobe connect

Aquesta eina ens permet posar en debat un tema qualsevol. Si alguna persona no té càmara o micròfon pot utilitzar el xat per a expressar-se. En l'adobe connect ens conectem amb tothom des de diferents indrets del món. En aquest la sessió es graba i així si algu no ha pogut assistir ho pot veure igualment. Hi ha un coordinador que controla la situació i és ell el que comparteix, dóna la paraula, etc. Això seria un exemple de videoconferència multipunt. Ja per acabar, a l'explicació d'aquesta classe s'ens va ensenyar que nosaltres al moodle tenim aquesta aplicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario