"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

viernes, 11 de junio de 2010

Tema 5: Anàlisi educatiu dels mass media

PROJECTE educat 1x1




Avui en dia, l'ordinador passa a ser una eina fonamental a les aules i s'arribarà a tal punt que les classes es digitalitzaran, és a dir, que tot anirà per mitjà de les noves tecnologies. Però, s'ha pensat bé que requereix aquest projecte? Tothom qui és mestre està capacitat per a donar docència mitjançant un ordinador? És millor basar l'aprenentatge tan sols amb les TIC que fer-ho de la manera tradicional? Jo penso que hi ha avantatges i inconvenients i que potser aplicar-ho el 100% amb un ordinador no és del tot productiu. D'entrada penso que s'hauria d'anar alternat.

El projecte educat 1x1 consisteix en proporcionar als alumnes portàtils com una eina personal de treball, dotar totes les aules que hi participen amb pissarres digitals i xarxa local sense fil Wi-fi i substituir els llibres de text en paper per llibre electrònics.

Per a això, es necessita un ordinador homologat per a cada alumne, pissarres digitals interactives a les aules i també ordinadors per als professors. Aquests ordinadors estaran conectats a internet per mitjà d'una xarxa específica. Els continguts es donaran per mitjà de les TIC i el que jo considero molt important és que cada professor que utilitzi aquest projecte ha d'estar format i al corrent de les noves tecnologies ja que sinó la classe pot ser un orgue de grills. Per a poder impartir docència mitjançant les TIC i les TAC tot docent ha de tenir una base sòlida amb coneixements avançats i que sàpigui com trebalar-ho. Però, el problema amb que s'estan troban molts instituts és amb el fet que la majoria de professors no saben ben bé com funciona un ordinador i que són els alumnes els que els estan sobrepassant. Així, he sentit dir que aquest projecte no està funcionant gens bé i que finalment les classes acaben essent un vertader desastre.

LA PISSARRA DIGITAL


La pissarra digital és una eina que ha sorgit fa relativament poc temps i que s'està introduint a les aules. Aquesta pissarra necessita un ordinador, un canó (projector) i un rotulador que ens permeti interactuar amb aquesta.

Personalment, penso que és un recurs motivador, que als nens i nenes els agrada i que és un suport tan per als alumnes com per als professors ja que per mitjà d'aquesta poden seguir l'explicació que se'ls fa de manera més detallada.

LA PRESTATGERIA DIGITAL

Aquesta pàgina web és gratuïta i va destinada a centres educatius la qual els permet editar d'una manera col·laborativa llibres per mitjà internet. A cada centre se'ls hi assigna un compte per poder crear tants llibre virtuals com vulguin i assignar-ne l'administració a diferents usuaris. Però, tots els docents que tinguin un compte de correu XTEC podran afegircontinguts als llibres. Què passa? Que només els administradors de cada llibre són els que finalment decidiran si aquell comentari o suggerència que ha afegit un docent es publicarà ho s'ignorarà. Així, podran crear continguts diversos i de manera cooperativa ja que participa més d'un mestre.

Per poder fer-ne ús, cal que una persona amb el compte a l'XTEC completi el formulari d'inscripció. Quan això ja està llest és quan ja podem crear llibres nous.

Aquesta web és bastant enriquidora per als professors perquè entre ells aprenen i amplien els seus coneixements i també el seu punt de vista. D'aquesta manera creix el contingut que es té sobre conceptes determinats. Així també, als nens i nenes ja se'ls presenta el tema d'una forma més complexa i gratificant perquè ha estat elaborada per més d'un docent. Per tant, ens enriquim tots d'una manera més avançada gràcies al naixement de les noves tecnologies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario