"El principio de la educación es predicar con el ejemplo." Turgot

jueves, 27 de mayo de 2010

Tema 1: Alfabetització multimodal. Serveis d’Internet per a la comunicació.


Aquest mòdul com bé podem llegir tracta de l’alfabetització multimodal. Però... molts ens preguntarem, que significa això? Doncs bé, amb la següent explicació espero introduir-vos una mica en aquest concepte que potser hi ha persones que encara el desconeixen.

Fa uns anys, fer les classes davant d’un ordinador era impensable. Ara, a poc a poc, es van introduint les TIC i les TAC als centres educatius. Però per això que es necessita? Principalment, crec que necessitem professors formats, que tinguin ganes d’ensenyar als alumnes a utilitzar els ordinadors i sobretot disposats a treballar amb programes informàtics.

Així, avui dia, la introducció de l’ús de les noves tecnologies a les escoles està sent un recurs cada vegada més utilitzat i, això, permet als docents disposar d’altres recursos educatius i donar els continguts d'una manera més dinàmica També, durant aquest mòdul descobrirem que hi ha diversos programes que podem treballar amb els alumnes i inclús tindrem el plaer de poder realitzar nosaltres les activitats que volem que facin. És tot un luxe!

Penseu que les noves tecnologies són una eina no socialitzadora per als nens i nenes? Respecte a la pregunta que jo em plantejo penso que depén de l'ús que en faci cada professor a l'aula esdevindrà així o no. És a dir, si jo plantejo fer les classes per parelles, per grups d'alumnes, utilitzant programes que entre aquests puguin opiniar, deixar comentaris, etc. estic fent que aquests es relacionin. Per tant, sempre s'ha de pensar amb els nostres alumnes i ensenyar-los a fer un bon ús d'aquestes. Hem de ser conscients que, actualment, s'està anant cap a un món tecnificat i que és per això que ja s'ha de començar a ensenyar a la futura societat com desenvolupar-se i espavilar-se davant les TIC i les TAC. Simplement, per aconseguir això necessitem persones motivades i que motiven a tot l'alumnat.

A més a més, amb el programari web 2.0, ens podem informar de les diverses pàgines web que existeixen i també saber per a què serveixen. La majoria d'elles són gratuïtes i ens permeten penjar fotografies, vídeos, intercanviar treballs i moltes coses més.

Finalment, penso, que les noves tecnologies són un bon mètode d’ensenyament-aprenentatge sempre i quan vagin acompanyes d'algunes fitxes, sortides i altres estratègies metodològiques. No obstant, fer un ús abusiu de la informàtica pot acabar perjudicant als alumnes fent que s’avorreixin a les classes o creant addicció a diverses xarxes socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario